Waarom Pilates?

Als je wilt bewegen met meer respect voor het lichaam. Duidelijke aanwijzingen wilt krijgen die behulpzaam zijn voor jouw doel. Pilates is de beweegmethode (Contrology) die oosterse en westerse invloeden combineert. De methode kan ons tot op hoge leeftijd fit, krachtig en soepel houden. Deze methode stretcht, verlengt en traint alle spiergroepen, brengt ons in balans en krachtiger in ons lijf.

 

Een les die pittig kan zijn, maar rekening houdt met :

- een lijf dat niet mee wil werken

- geen ervaring met sporten

- pijn in je lijf - of herstellen van klachten

- overgewicht en obesitas. We zijn geen plek waar wij elkaar beoordelen, dus  juist bij overgewicht is het belangrijk om iets te gaan zoeken waar je plezier aan beleeft en je op een positieve manier verbindt met je lijf. 

Onderzoek toont aan dat spierkracht belangrijk is om te trainen, na de bevalling en met het verstrijken der jaren een steeds belangrijker onderdeel. Niet alleen fysiek, maar ook voor ons brein. 

De methode is vernoemd naar de grondlegger Joseph Pilates, maar is niet meer of minder dan een combinatie van diverse beweegvormen. Het heeft aspecten van Tai Chi - Balans - Krachttraining - Yoga en ontspannings en mindfulness-oefeningen. Door mijn diverse opleidingen heb ik er eigenlijk een heel persoonlijke les van gemaakt. Dus  niet alle lessen zijn hetzelfde, zal je merken, dit is een samenvoegen van meerdere technieken . 

Ik deed mijn opleiding bij een instituut dat heet Balanced Body en dat is kort gezegd waar het om gaat. Je komt met meer souplesse krachtiger in je lijf. 

Het is een succesvolle methode die in de loop der jaren bewezen heeft dat het goede resultaten oplevert en in een redelijk snelle termijn. Ook fysiotherapeuten, osteopaten en manueel therapeuten zijn voorstander van deze veilige manier van bewegen. Het heeft aspecten van krachttraining- Tai Chi - Yoga- stretching en ontspanning. 

Het beoefenen garandeert u:- minder stress - betere lichaamshouding - toename van lenigheid en kracht - verhoogde spiertonus - balans - coordinatie - verhoogde bloedsomloop en een betere fitheid.

Voor de ontspanning maak ik in een redelijk korte tijd gebruik van meditatie-technieken die je thuis in kan zetten om verder te gaan met deze vorm van ontspanning,  die goed is voor lichaam en geest.

 

Wil je langer ontspannen heb ik voor vaste klanten een meditatie-workshop. Start 12 januari in het Kernhuis. 

 

PILATES IS EEN FUSIE VAN YOGA , TAI CHI, BALANCED BODY EN KRACHTTRAINING.