Waarom Pilates?

Pilates is de beweegmethode (Contrology) die oosterse en westerse invloeden combineert. De methode kan ons tot op hoge leeftijd fit en soepel houden. Deze methode stretcht, verlengt en traint alle spiergroepen, brengt ons in balans en maakt ons blijer met ons lijf.

Ik deed mijn opleiding bij een instituut dat heet Balanced Body en dat is kort gezegd waar het om gaat.

Het systeem werd ontwikkeld door Joseph Pilates (1883-1967) , zie filmpje hieronder. Speciaal voor Balletdansers en in den beginne voor zijn eigen gezondheid.

Het is een succesvolle methode die in de loop der jaren bewezen heeft dat het goede resultaten oplevert en in een redelijk snelle termijn. Ook fysiotherapeuten, osteopaten en manueel therapeuten zijn voorstander van deze veilige manier van bewegen.

Het beoefenen garandeert u:- minder stress - betere lichaamshouding - toename van lenigheid en kracht - verhoogde spiertonus - balans - coordinatie - verhoogde bloedsomloop en een betere fitheid.

Ook na de bevalling is Pilates een beweegvorm die ons weer krachtig maakt. De verloskundige weet dat dit een beweegvorm is die snel na de bevalling weer ingezet kan worden.

Het is een fusie van oosterse en westerse oefeningen, waarmee je controle krijgt over je lichaam. Met de nadruk op gebalanceerd gebruik van alle spieren, terwijl u zich bewust wordt van de verbinding van lichaam en geest. Daarnaast speelt de ademhaling bij alle oefeningen een belangrijke rol. Voor de ontspanning maak ik in een redelijk korte tijd gebruik van meditatie-technieken die je thuis in kan zetten om verder te gaan met deze vorm van ontspanning die goed is voor lichaam en geest. Wil je langer ontspannen heb ik voor vaste klanten een meditatie-workshop en die geef ik ook voor bedrijven. 

 

PILATES IS EEN FUSIE VAN YOGA , TAI CHI, BALANCED BODY EN KRACHTTRAINING.