Esther Breijer-Ruigrok (1969), eigenaar en docent. 


Even voorstellen:


In 2006 ben ik begonnen met de opleidingen Pilates, omdat ik zelf de lessen fijn vond, maar ook omdat ik er zelf veel baat bij had. Na diverse opleidingen bij diverse opleiders,  wilde ik graag eigen groepen starten en dat lukte. Regio Lansingerland bij Rotterdam was zeer enthousiast. Zo enthousiast dat ik mijn andere werkzaamheden stopte. Ik vulde de lessen aan met gezondheidsavonden, wandelingen langs de Rotte en een workshop Leren Mediteren. De sfeer in de groepen zorgde voor een mooie tijd en leuke contacten. 

Er waren in die tijd 10 groepen  op diverse plekken.

 

In 2016 verhuisden wij als gezin naar de Utrechtse Heuvelrug en heb ik alle lessen overgedragen aan een collega. Ook daar startte ik in Amerongen en Doorn met diverse groepen. 

De lessen geschikt maken voor een ieder (!!) met aandacht voor klachten maar ook voor ontspanning, meditatie en precisie. Daar gaat het naar mijn idee om, niet het aantal, maar hoe voer je de oefeningen uit.  Daarom zie ik alles wat je doet ! 

Het was mijn ding, mensen waren enthousiast, ik bleef mijzelf verbeteren en bijscholen en zelf vond ik het heerlijk om de lessen te geven, maar zeker ook om te doen. Iets zien wat iemand kan aanpassen waardoor het makkelijker gaat, was en is mijn kracht. Maar ook laten zien, dat iedereen welkom was en is. Ongeacht je uiterlijk, figuur, klachten en achtergrond. Dat wil ik uitstralen ! Verbinden met klanten ! Dat maakt mij blij. 

Door een verhuizing (mei 2022) naar Ede, heb ik ook de lessen in Amerongen en Doorn afgerond en overgedragen aan collega's in de regio Utrechtse Heuvelrug. Wij wilden dichtbij de natuur blijven wonen, maar ivm de school van mijn zoon, was dichterbij de trein makkelijker. 

Ik geef nu (vanaf juni 2022) in Ede met veel plezier de lessen Pilates. Ik gaf lessen in Wageningen en Ede en op dit moment heb ik 4 lessen op zowel de ENKA als in  Kernhem. 

 Daarnaast ben geef ik op aanvraag meditatie-workshops  en pilates voor bedrijven. 

__________________________________

Opleidingen? Pilatesopleidingen bij Ground Control/ Balanced Body / Fysio Physics,  meditatiebijscholingen o.a Bridgeman , Stresscoach-opleiding , HBO Sport en Bewegen (module motivatieleer ) en een  diploma orthomoleculaire geneeswijze en leefstijl.  (welk supplement voor wat). Op dit moment verdiep ik mij in YOGA NIDRA. En wil ik de lessen aanvullen met een korte nidra sessie na de pilates en vanaf 2025 een aparte groep met alleen YOGA NIDRA. 

___________________________________________________________________________

Daarnaast ben ik getrouwd met Jos en heb ik een zoon Max van 18 jaar. 

In mijn  vrije tijd wandel ik graag met onze hond in de bossen, lees ik heel veel, volg diverse workshops in vrije uren, die weer bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling. De boeken gaan over 

persoonlijke ontwikkeling, over geluk ,  gezondheid en spiritualiteit. 

 

______________________________________________________________

CV: 

Opleidingen, cursussen en workshops die ik volgde:

- Opleiding basis en gevorderden Pilates bij oa Balanced Body , Ground Control , Fysio Physics (ook aanvullende modules voor senioren en zwangeren) 

- Massage opleidingen bij: Libosan en van der Bilt (Houten).

- Bones for life, workshop tegen osteoporose (Krimpen aan den IJssel).

- Stresscoaching CIVAS - diploma 

- Bachbloesemtherapeut (welke remedie voor wat) in Maarsbergen

- HBO module Sport en Bewegen - Motivatieleer gevolgd - certificaat

- orthomoleculaire geneeswijze en leefstijltherapie ( Viteducatief ) diploma 

- Herleva Ademtraining (online) 

- het Licht in jezelf Meditatietraining  via Bridgeman Academie, eerder volgde ik meditatietrainingen bij Robert  op Hodenpijl Schipluiden. Ik blijf mij bijscholen via zijn Academie. Ook volg ik meerdere trainers waar ik zelf mediteer en veel van leer. 

- Yoga voor de mind - Art of Living - workshop . In de toekomst staat de Art of Breathing op de agenda. 

 

- Ik heb meer dan 4350 uur PILATES - leservaring !! (2018) 

_______________________________________________