Esther Breijer-Ruigrok (1969), eigenaar en docent. 


Even voorstellen:


In 2006 ben ik begonnen met de opleidingen Pilates, omdat ik zelf de lessen fijn vond, maar ook omdat ik er zelf veel baat bij had. Na de opleidingen wilde ik graag eigen groepen starten en dat lukte. Regio Rotterdam was enthousiast. Later volgde Lansingerland en Pijnacker, tot dat ik door een verhuizing naar de Utrechtse Heuvelrug alles overdroeg aan een collega in 2017.

De lessen geschikt maken voor een ieder (!!) met aandacht voor klachten maar ook voor ontspanning, meditatie en precisie. Daar gaat het naar mijn idee om, niet het aantal, maar hoe voer je de oefeningen uit. Daarnaast probeer ik de groep zover te krijgen, dat het sociale aspect ook meespeelt. We gingen wandelen, mediteren en ik organiseerde gezondheids-avonden. 

Het was mijn ding, mensen waren enthousiast, ik bleef mijzelf verbeteren en bijscholen en zelf vond ik het heerlijk om de lessen te geven, maar zeker ook om te doen. Iets zien wat iemand kon aanpassen waardoor het makkelijker gaat, was en is mijn kracht. Maar ook laten zien, dat iedereen welkom was en is. Ongeacht je uiterlijk, figuur, klachten en achtergrond. 

In eerste instantie combineerde ik de lessen met mijn werk als Freelancer Drukwerk-in en verkoop,  maar als snel kreeg ik het drukker en koos ik voor alleen de lessen te geven en opleidingen te  volgen. Een enkele opdracht voor ondernemers pakte ik op via ukuntdoorwerken.nl - zie tab op de site. 

Opleidingen? Pilatesopleidingen, meditatiebijscholingen, coaching, motivatieleer en een opleiding over orthomoleculaire geneeswijze en leefstijl.  (welk supplement voor wat). 

Door een verhuizing richting de Utrechtse Heuvelrug - in het voorjaar 2017 ben ik ook begonnen in Amerongen en later volgde Doorn. Ook hier was het een succes en kon ik veel dames enthousiasmeren voor deze vorm van bewegen.

Door een verhuizing (mei 2022) naar Ede, heb ik ook deze lessen afgerond en overgedragen aan collega's in de regio Utrechtse Heuvelrug. 

Ik geef nu (vanaf juni 2022) in Ede met veel plezier de lessen Pilates, Kracht en Balans en meditatie-verdiepingsdagen. Ik ben heel dankbaar dat ik nu periodes heb met een wachtlijst en de lessen met zoveel plezier gevolgd worden. 

Daarnaast ben ik getrouwd met Jos en heb ik een zoon Max, van 18,  we wonen met plezier in Ede, dus zijn van plan om nog wel even te blijven :)

en 

in mijn  vrije tijd wandel ik graag met onze hond in de bossen, volg diverse workshops in vrije uren en lees veel

over geluk ,  gezondheid en spiritualiteit. 

 

______________________________________________________________

CV: 

Opleidingen, cursussen en workshops die ik volgde:

- Cursussen Pilates bij oa Balanced Body en Ground Control

- Relaxercise bij Perfect Pilates.

- Massage opleidingen bij: Libosan en van der Bilt (Houten).

- Bones for life, workshop tegen osteoporose (Krimpen aan den IJssel).

- Stresscoaching CIVAS - diploma 

- HBO module Sport en Bewegen - Motivatieleer gevolgd - certificaat

- orthomoleculaire geneeswijze en leefstijltherapie ( Viteducatief ) diploma 

- Herleva Ademtraining (online) 

- het Licht in jezelf Meditatietraining  via Bridgeman Academie, eerder volgde ik meditatietrainingen bij hem op Hodenpijl Schipluiden. 

- Ik heb meer dan 4350 uur leservaring !! 

_______________________________________________