Esther Breijer-Ruigrok (1969)


Even voorstellen:


In 2006 ben ik begonnen met de opleidingen Pilates, omdat ik zelf de lessen fijn vond, maar ook omdat ik er zelf veel baat bij had. Na de opleidingen wilde ik graag eigen groepen starten en dat lukte. De lessen geschikt maken voor een ieder (!!) met aandacht voor klachten en angst voor bewegen. Aandacht voor ontspanning, meditatie en precisie. Daar gaat het naar mijn idee om, niet het aantal, maar hoe voer je de oefeningen uit.

Niet veel later kon ik invallen en begonnen de groepen te groeien, in Rotterdam, Capelle, Lansingerland en Pijnacker. Het was mijn ding, mensen waren enthousiast, ik bleef mijzelf verbeteren en bijscholen en zelf vond ik het heerlijk om de lessen te geven, maar zeker ook om te doen.

De jaren die volgde bleef ik mij verdiepen in Pilates en volgde ik dezelfde opleiding bij een ander instituut met weer een andere insteek.

In eerste instantie combineerde ik de lessen met mijn werk als Freelancer - maar als snel kreeg ik het drukker en koos ik voor alleen de lessen te geven en opleidingen volgen. Later pakte ik weer enkele opdrachten aan voor Ukuntdoorwerken.nl 

Ook volgde ik aanvullend een coachopleiding en opleidingen mbt meditatie, orthomoleculaire geneeswijze (welk supplement voor wat), persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Dit laatste geeft die verdieping die ik nodig heb. Zingeving in werk en prive zijn heel belangrijk voor mij. Daarnaast had ik door omstandigheden meer tijd voor mijn prive-situatie nodig. 

Door een verhuizing richting de Utrechtse Heuvelrug - in het voorjaar 2017 ben ik ook begonnen in Amerongen en later volgde Doorn. Ook hier was het een succes en kon ik veel dames enthousiasmeren voor deze vorm van bewegen.

Door een verhuizing (mei 2022) naar Ede, heb ik ook deze lessen afgerond en overgedragen aan collega's.

Ik geef nu in Ede met veel plezier de lessen Pilates, Kracht en Balans en meditatie-verdiepingsdagen. 

Daarnaast ben ik getrouwd met Jos en heb ik een zoon Max, we wonen met plezier in Ede, dus zijn van plan om nog wel even te blijven :)

en 

in mijn  vrije tijd wandel ik graag met onze hond in de bossen, volg diverse workshops in vrije uren en lees veel

over geluk ,  gezondheid en spiritualiteit. 

______________________________________________________________________________
Pilates
Mijn opleidingen volgde ik bij drie verschillende instituten. Diverse methodes brachten mij een bredere kijk op de lessen. De ene opleiding was meer gericht op de groepslessen, de ander meer op rugklachten. 

Verder heb ik verschillende workshops gevolgd mbt het lesgeven aan senioren, zwangeren en leerde ik meer over meditatie , ontspanning en ademhalen.

Ik vind het belangrijk dat mensen leren hun grenzen te leren kennen en ontspanning te vinden binnen de Pilatesles, daarom sluiten we ook af met ontspanning en adviseer ik ook om meditatie te beoefenen. Soms doen we dit ook in een aparte les.
Na jaren van ervaring en bijscholingen heb ik nu een zeer persoonlijke les gemaakt waarbij ik de verschillende opleidingen en workshops combineer.

 

'Luister naar je lichaam, inspanning kan niet zonder ontspanning.'


Tijdens mijn lessen besteed ik veel aandacht aan de houding en balans, omdat die zo belangrijk zijn. En ik zal je vragen om ook goed naar je lichaam te luisteren. Het is vooral niet de bedoeling dat je jezelf opjaagt, maar juist dat je op een ontspannen manier de les verlaat. Iedereen is welkom en moet mee kunnen doen.

______________________________________________________________

 

Opleidingen, cursussen en workshops die ik volgde:

- Cursussen Pilates bij drie instituten, oa Balanced Body en Ground Control

- Relaxercise bij Perfect Pilates.

- Massage opleidingen bij: Libosan en van der Bilt (Houten).

- Bones for life, workshop tegen osteoporose (Krimpen aan den IJssel).

- Stresscoaching CIVAS - certificaat

- HBO module Sport en Bewegen - Motivatieleer gevolgd.

- Diverse opleidingen met betrokking tot de gezondheid, cursussen en workshops voor meditatie-technieken.

- orthomoleculaire geneeswijze en leefstijltherapie ( Viteducatief )

- Ik heb meer dan 4350 uur leservaring !! 

_______________________________________________